چیستی و چگونگی

طراح کیست؟

طراحی به سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از واژه‌های پرکاربرد مانند «نوآوری» است. این اصطلاح برای افراد مختلف، معانی متفاوتی دارد. اما به زبان ساده، طراحی یک روشی است که نوع نگاه ما به جهان را تغییر می‌دهد و امکاناتی را برای بهتر ساختن آن فراهم می‌کند.

طراحی یک فرآیند و همچنین یک نگرش حل مسئله است که می‌توان آن را مجموعه‌ای از رویه‌های عملی برای خلق ارزش جدید و پایدار دانست.

طراح فردی است که سعی دارد تا راهکار ارائه دهد و شامل افرادی است که بدنبال حل مسئله هستند. طراح بودن محدود به ارائه خروجی‌های گرافیکی و یا طراحی تجربه کاربری نیست.

تفاوت «طراحی» با «دیزاین» چیست؟

واژه‌ی «طراحی» در زبان فارسی معانی مختلف و گاهی متضاد دارد و تقریبا در کلیه‌ی تخصص‌های آکادمیک، از جمله هنر، مهندسی، کسب‌وکار، علوم انسانی و حتی پزشکی، کاربرد دارد. در این بین، در محافل دانشگاهی هنری، که شاید به حق خود را منادی اصلی «طراحی» می‌دانند، این واژه‌، مترادف با دو واژه انگلیسی بکار می‌رود:

Drawing = طراحی

Design = طراحی

تفکر طراحی چیست؟

تفکر طراحی، یک فرآیند غیرخطی و تکرارشونده است که تیم‌ها برای درک کاربران، به چالش کشیدن مفروضات موجود، باز طراحی مساله و ایجاد راهکاری خلاقانه در قالب نمونه اولیه و آزمودن (تست) آن استفاده می‌کنند.

تفکر طراحی یک فلسفه و مجموعه‌ای از ابزارهاست که کمک می‌کند تا چیزی نوآورانه خلق شود، یا مساله‌ای حل شود. تفکر طراحی در هر حوزه‌ای و در هر سازمانی که درگیر حل مساله‌ است، کاربرد دارد. در طراحی یک محصول یا خدمت جدید و یا بهبود در کاربرد آن‌ها و حتی در مواجه با مشکلات مختلف اجتماعی، کسب‌وکاری و فردی دیدگاه تفکرطراحی قابل بکارگیری است.

فرآیند تفکر طراحی

DesignThinkingHub-icon

۱

تعریف مساله

۲

بینش عمیق

۳

ایده‌پردازی

۴

خلق مشترک با مشتری

۵

ساخت نمونه اولیه

۶

آغاز و بهبود