چگونه می‌توانیم طراحان خوبی در تیم‌های تفکر طراحی باشیم؟

یادداشتی به مناسبت روز جهانی طراحی‌!

متاسفانه اکثر افراد زمانی که اصطلاح “طراحی” را می‌شنوند، بلافاصله فقط به طراحی گرافیک فکر می‌کنند – ایجاد تصاویر جذاب بصری، لوگوها و سایر عناصر بصری- با این حال، طراحی بسیار بیشتر از طراحی گرافیکی است. در واقع طراحی یک رویکرد حل مسئله است که تقریباً در هر زمینه یا صنعتی قابل اعمال است. (حتی از زمانی که کانون تفکر طراحی هم راه‌اندازی شد بخشی از پیام‌هایی که در قسمت ارتباط با ما برای ما ارسال می‌شد متاسفانه به اشتباه بحث طراحی گرافیکی بود)

در اصل، طراحی در مورد شناسایی یک مشکل یا نیاز و ایجاد راه‌حلی است که آن مشکل یا نیاز را برطرف کند. این راه حل می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد، از یک محصول فیزیکی گرفته تا یک سرویس دیجیتال و یک فرآیند یا سیستم جدید. نکته کلیدی این است که راه‌حل برای حل یک مشکل خاص یا برآورده کردن یک نیاز خاص طراحی شده است.روز جهانی طراحی جشن سالانه طراحی و تاثیر آن بر دنیای ما است. هر سال در ۲۷ آوریل  این روز گرامیداشت می‌شود و طراحان، مبتکران و متفکران را از سراسر جهان گرد هم می‌آورد تا ایده‌ها و بینش خود را در مورد طراحی به اشتراک بگذارند.

موضوع روز جهانی طراحی امسال «طراحی برای زندگی روزمره» است. اهمیت طراحی را در شکل دادن به تجربیات روزانه ما، از محصولاتی که استفاده می‌کنیم تا فضاهایی که در آن زندگی می‌کنیم، جذاب و کاربردی می‌کند. همچنین بر نقش تفکر طراحی در ایجاد راه‌حل‌هایی که هم کاربردی و هم معنادار هستند، تأکید می‌کند.

تفکر طراحی یک رویکرد انسان محور برای حل مسئله است که بر همدلی، همکاری و تکرار تمرکز دارد. این شامل درک نیازها و دیدگاه های کاربران، کار مشترک با یک تیم متنوع، و آزمایش و اصلاح ایده ها از طریق تکرار است.

در اینجا چند راه وجود دارد که بتوانیم طراحان خوبی در تیم‌های تفکر طراحی باشیم:

۱. همدلی را توسعه دهیم: یکی از اصول کلیدی تفکر طراحی، همدلی است. طراحان خوب می‌توانند خود را به جای کاربرانشان بگذارند و نیازها، خواسته‌ها و نقاط دردناک آنها را درک کنند. این امر مستلزم گوش دادن فعال، مشاهده و تمایل به خارج شدن از دیدگاه خود است.

۲. روحیه همکاری را در خود تقویت کنیم: تفکر طراحی یک فرآیند مشارکتی است که شامل کار با افراد با پیشینه‌ها و مجموعه مهارت های مختلف است. طراحان خوب قادر به ایجاد یک محیط امن و حمایتی هستند که ارتباطات باز، بازخورد سازنده و دیدگاه‌های متنوع را تشویق می‌کند.

۳. از تکرار کردن نترسیم: تفکر طراحی یک فرایند تکراری است که شامل آزمایش و تصفیه ایده‌ها از طریق آزمایش و بازخورد است. طراحان خوب قادر به پذیرش شکست به عنوان فرصتی برای یادگیری و رشد هستند و مایلند رویکرد خود را بر اساس اطلاعات جدید تغییر دهند.

۴. خلاق باشیم: تفکر طراحی مستلزم تمایل به تفکر خارج از چارچوب و کشف ایده‌های جدید است. طراحان خوب می‌توانند طیف وسیعی از ایده‌ها را تولید کنند و مایل به پذیرش ریسک برای ایجاد راه‌حل‌های نوآورانه هستند.

۵. روی مشکل تمرکز کنیم: تفکر طراحی تماماً در مورد حل مشکلات است، بنابراین مهم است که بر روی مشکل موجود متمرکز بمانید. طراحان خوب می‌توانند نیازها و اهداف کاربر را در طول فرآیند طراحی در ذهن داشته باشند و می‌توانند قبل از درک کامل مشکل در برابر تمایل به راه‌حل‌ها مقاومت کنند.

۶. سازگار باشیم: تفکر طراحی نیاز به انعطاف و سازگاری دارد، زیرا این فرآیند می تواند آشفته و غیرقابل پیش بینی است. طراحان خوب می توانند رویکرد خود را بر اساس اطلاعات جدید تنظیم کنند و مایلند روش‌ها و تکنیک‌های جدیدی را برای دستیابی به بهترین نتیجه ممکن امتحان کنند.

به عنوان یکی از فعالان حوزه دیزاین کشور، امیدوارم فرهنگ دیزاین بیش از پیش در سازمان‌ها و تیم‌ها برای حل مشکلات و بهره‌گیری از مزایای آن برای رشد اقتصادی، فرهنگی و توسعه‌ای مورد بهره‌گیری قرار گیرد. به همین دلیل هم شعار کانون تفکر طراحی را “طراحی بهتر، آینده روشن” در نظر گرفتم، چون معتقدم آینده روشنی را برای ما به ارمغان خواهد آورد.

به امید روزهای خوب و تبریک به تمام طراحان خوشفکر
سوده محمدآبادی
طراح و پژوهشگر حوزه تفکر طراحی در کسب‌وکار

, , , , , , , , ,
اشتراک گذاری:

دیدگاه ها

۳ دیدگاه ها

Leave a پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *